Za roditelje

rainbow

Zdravstvena voditeljica u suradnji s odgojiteljicama svake godine obilježava dan zdravlja kako bi podsjetila djecu na važnost zdrave prehrane, higijene i tjelesnog vježbanja za zdravlje ljudi.

Prilikom upisa u prvi razred provodi se procjena zrelosti ili spremnosti djeteta za školu. To znači da dijete treba dostići određeni stupanj tjelesnog, intelektualnog, emocionalnog i socijalnog razvoja, te razviti određene kulturne, higijenske i radne navike da bi moglo izvršavati zadatke koje mu škola postavlja. Ono se za polazak u školu treba pripremiti psihički i fizički, a najveći dio te pripreme odvija se u obitelji.

S obzirom na nastalu situaciju vezanu uz pojavu pandemije koronavirusa svi smo primoreni kao odgovorni građani ostati u svojim kućama i stanovima kako bi zaštitili svoje obitelji.
Nažalost ostankom u svojim kućama roditelji sve više gube kontrolu nad tim koliko im djeca provode vremena ispred različitih ekrana, što nikako nije povoljno ni razvojno poticajno za njihovo dijete.

Dragi roditelji,

ovdje možete preuzeti prezentaciju "Društvena priča o pandemiji korona virusa za djecu".

 

> preuzmi ovdje <

 

Dragi roditelji,

ovdje možete preuzeti ilustriranu knjižicu #COVIBOOK za djecu.

 

> preuzmi ovdje <

 

Istraživanja pokazuju kako sve veća izloženost ekranima (misli se na sve ekrane-tv-u, tabletima, mobitelima, kompjuterima itd.)od najranije dobi negativno utječu na razvoj mozga kod djece! Sve više roditelja uočava kod svog djeteta (najčešće u dobi od 2-3 godine) kako dijete ne komunicira. 

Sukob je dio čovjekova života, nešto što nije moguće izbjeći, a najčešće izbija među djecom predškolske dobi i završava kao problem. Za sukob kažemo da nije ni dobar ni loš pa ne treba stvarati odnose bez problema. 

Danas se predčitačke vještine smatraju važnim predznakom buduće čitačke, pa i opće školske uspješnosti. Početne predčitačke vještine možemo primijetiti već kod trogodišnjaka kao prepoznavanje i pamćenje rime.

Koliko sadržaj koji djeca gledaju na televiziji koristi ili šteti njihovu razvoju?

Znaju li roditelji koje crtane odabrati i treba li uopće raditi selekciju?

Što djeca razumiju od onoga što vide u crtanim filmovima?

Dragi roditelji predškolaca pročitajte nekoliko korisnih savjeta!

Radost, igra i veselje to su naše vrtićke želje!

Općina SukošanZlatna luka Sukošan d.o.o.TZO SUkošan